Mulți au tendința, mai ales în perioada verii, să înlocuiască apa cu pepenele roșu. În acest context, medicul nutriționist Mihaela Bilic transmite un mesaj important.
„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare. Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”, a spus Mihaela Bilic într-un filmuleț publicat pe contul de Instagram.
Mihaela Bilic a precizat că cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a spus nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu