Mâncare contaminată cu substanțe cauzatoare de cancer. Alina Stoica (nutriționist) : Balonarea, gastrita, refluxul nu sunt normale

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mâncare contaminată cu substanțe care cauzează cancer, la nivelul Uniunii Europene. Ce este nitrozamina și cum o putem evita?

 

Mâncare contaminată cu substanțe care cauzează cancer, în Uniunea Europeană. Și băuturile pot conține substanțe care cauzează cancer. Un nou avertisment de sănătate cu privire la carnea și berea procesată a fost lansată de oficialii europeni. Aceștia afirmă că aceste produse pot conține substanțe chimice care cauzează cancer.

Ce sunt nitrozaminele

Numite nitrozamine, aceste substanțe chimice se găsesc în numeroase tipuri de alimente. Șefii din domeniul sănătății au emis un nou avertisment cu privire la substanțele chimice cancerigene găsite în mezeluri și bere.

Nivelul actual al consumului de nitrozamine în societate ”ridică probleme de sănătate”, au avertizat astăzi oficialii UE. Substanțele chimice, despre care se știe că sunt cancerigene de zeci de ani, nu sunt adăugate în mod intenționat în alimente.

În schimb, acestea se formează datorită unei reacții chimice rezultate în urma adăugării de conservanți alimentari, cum ar fi nitrații sau nitriții, potrivit Daily Mail.

Dr. Alina Stoica, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce sunt nitrozaminele și cum le putem evita.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel