Mâncare de cartofi cu cârnați este unul dintre cele mai savuroase feluri de mâncare. Și nu e nimic așa de complicat. Se prepară foarte ușor. Iată rețeta.
Ingrediente
- 6 cârnați (de casă, cumpărați, afumați sau de care doriți)
- 100 ml ulei
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- aprox. 850 g cartofi (de preferat roz)
- sare, piper, cimbru, dafin – după gust
- 150 ml suc de roșii
Cum se prepară
Într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, prăjiți cârnații doar câteva minute, cât să se rumenească puțin pe toate părțile. Scoateți cârnații și păstrați-i deoparte. În uleiul în care ați prăjit cârnații, căliți ceapa, morcovul și ardeiul gras tăiate cubulețe, scrie bucate-aromate.ro. Când legumele s-au înmuiat și ceapa a devenit sticloasă, adăugați cartofii curățați și tăiați cuburi, o ceașcă de apă, sare, piper, cimbru și dafin, după gust.
Puneți și cârnații înapoi în tigaie și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Verificați din când în când dacă mai este nevoie de apă. Când cartofii sunt gătiți, adăugați sucul de roșii și mai lăsați mâncarea pe foc încă 15 minute, apoi e gata de servit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu