Mâncărea de cartofi cu usturoi este preparatul ideal pentru perioada postului. Iată cum se prepară. Rețeta completă.
Ingrediente
7-8 cartofi
1 morcov
1/2 ardei gras
1 ceapă
3-4 linguri ulei
5 căţei usturoi
2-3 linguri sos de roşii/bulion
sare
Cum se prepară
Începem prin a curăţa toate legumele după care le spălăm bine. Ceapa o tocăm mărunt şi o punem la călit într-un ceaun, în uleiul încins. Tăiem cartofii cuburi, morcovul rondele şi ardeiul cubuleţe mai mici, potrivit bucatarialuidodo.ro. Adăugăm şi restul legumelor peste ceapă, adăugăm şi sare după gust, amestecăm şi lăsăm 1-2 minute să se călească uşor, după care adăugăm o cană de apă şi acoperim ceaunul cu un capac pentru a fierbe legumele înăbuşit.
După 15 minute (timp în care mai puteţi adăuga puţină apă, atunci când scade), când cartofii sunt aproape fierţi (trebuie să intre uşor furculiţa în ei, dar fără a se sfărâma) adăugăm sosul de roşii diluat în puţină apă şi usturoiul tocat mărunt/rondele. Mai lăsăm la foc mic 2-3 minute şi gata! Dacă doriţi puteţi adăuga puţin mărar proaspăt, îi dă o aromă aparte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu