Postul Paștelui este cel mai aspru, dar îl putem face mai ușor diversificând felurile de mâncare pe care le gătim. Astăzi, îți propunem o rețetă cu cartofi. Nu e mare filozofie și nici nu îți va afecta buzunarul prea tare.
Publicitate
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe medii, tocate
- 2 morcovi, tăiați cubulețe
- 2 linguri ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță sare (sau după gust)
- 1/2 linguriță piper negru măcinat
- 500 ml supă de legume sau apă
- 1 lingură zeamă de lămâie (opțională, pentru a adăuga o notă de prospețime)
- mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat (opțional, pentru decor)
Cum se prepară
Curăță și spală bine cartofii. Taie-i în cubulețe sau felii, după preferință. Încinge uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și morcovii și călește-i până devin moi, timp de aproximativ 5-7 minute.
Adaugă usturoiul mărunțit și boiaua de ardei. Amestecă și călește-le împreună timp de încă 1-2 minute. Adaugă cartofii tăiați în oală, amestecă pentru a-i acoperi cu ulei și aromele din oală, și gătește-i timp de 2-3 minute.
Toarnă supa de legume sau apa peste cartofi. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul la minim și lasă-l să fiarbă înăbușit timp de 20-25 de minute sau până când cartofii sunt moi și sosul s-a îngroșat. Condimentează cu sare și piper, ajustând după gust. Dacă folosești zeamă de lămâie, adaugă-o acum.
Dacă dorești, presară mărar sau pătrunjel proaspăt tocat peste mancarea de cartofi înainte de servire. Servește mancarea de cartofi de post caldă, simplă sau alături de o salată verde sau murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu