Mâncarea de Sărbători, oe cât e de gustoasă, pe atât de greu poate pica anumitor persoane, de aceea, trebuie să fii foarte atent la ce consumi în această perioadă pentru a nu ajunge la spital. Ce recomandă nutriționiștii să consmi.
Nutriționiștii trag semnale de alarmă asupra mâncării de sărbători, astfel încât aceștia recomandă câte un fel tradițional la o masă, informează antena3.ro. De asemenea, nu este recomandat să mâncați mai multe alimente în același timp, în schimb salata de crudități este cel mai important preparat deoarece vă ajută să vă păstrați un echilibru.
"Cel mai bine ar fi să mâncăm câte un fel tradiţional la o masă, să nu le înghesuim, să nu amestecăm foarte multe alimente. Salata este singurul preparat care va însoţi mâncarea de porc, este întotdeauna bine venit, are antioxidanţi, are un efect de volum şi un efect probiotic, adică, va hrăni flora intestinală benefică, astfel încât, excesul din arsură şi prăjeală să nu facă daune atât de mari. Când vorbim despre salate, ne referim la fruze sau rădăcinoase, morcovi, ţelină, nu la salate foarte grele, merg şi cele de murături. Salata de boeuf este o salată grea, are maioneză, cartofi, mazăre, carne, nu se încadrează aici", a declarat nutriţionistul Cristian Mărgărit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News