Dacă nu mai știi ce să gătești, mâncarea de mazăre cu ouă românești poate fi o variantă "salvatoare". Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 g mazăre boabe
1 ceapă
1 roşie
1 ardei gras
1 lingură pastă gogoşari
frunze mărar şi pătrunjel verde
sare
piper
2 linguri ulei
3 ouă
2 linguri oţet
Cum se prepară
Se curăţă şi se spală ceapa, roşia şi ardeiul. Apoi se taie feliuţe subţiri care se călesc în puţin ulei până devin sticloase, potrivit bucataras.ro. Adăugăm mazărea, sare şi piper şi lăsăm să fiarbă bine. Când mazărea este fiartă, se adaugă deasupra frunzele tocate de pătrunjel şi mărar.
Într-o crăticioară se pune la fiert apa cu sare. Când clocoteşte, adăugăm oţetul şi punem oul spart. Lăsăm să fiarbă după cât de tare vrem să fie oul. După ce oul este fiert, strecurăm printr-o strecurătoare astfel încât oul românesc să rămână în strecurătoare şi îl punem deasupra porţiei de mazăre.
Vezi și: Budincă de pâine. Rețeta surprinzător de gustoasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News