Dacă ți post, mâncarea de mazăre cu siguranță este o alegere delicioasă. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 2 căni de mazăre congelată sau proaspătă
- 1 ceapă medie tocată
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 2 cartofi mari tăiați cubulețe
- 1 morcov mare tăiat cubulețe
- 1 lingură de ulei vegetal
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
- 1 lingură de bulion de roșii sau pastă de tomate
- 3 căni de supă de legume sau apă
- sare și piper, după gust
- pătrunjel proaspăt tocat pentru decor
Cum se prepară
Într-o oală mare, încingeți uleiul la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine transparentă, timp de aproximativ 3-4 minute. Adăugați usturoiul mărunțit și căliți-l împreună cu ceapa timp de încă 1-2 minute, până când devine aromat.
Adăugați cubulețele de cartofi și morcovul tăiat și căliți-le împreună cu ceapa și usturoiul timp de aproximativ 5 minute. Adăugați mazărea, boiaua de ardei dulce, cimbrul, bulionul de roșii sau pasta de tomate și supa de legume sau apa. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când legumele sunt moi. Gustați și ajustați gustul cu sare și piper, dacă este necesar.
Serviți mâncarea de mazăre caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de prospețime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu