Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă. Iată o nouă rețetă de post pentru perioada următoare. Se pregătește rapid și este extrem de gustoasă.
1 ceapă galbenă mare
1 morcov mic
1 vânată de mărime medie
1 dovlecel mediu
1 ardei gras roşu (sau kapia)
4 roşii mari coapte şi 4 linguri suc roşii (sau 400 g pulpă roşii – conservă)
1/2 linguriţă oregano
3 căţei usturoi
sare
piper
1 linguriţă zahăr – opţional
1 linguriţă oţet balsamic
ulei pentru prăjit (poate fi şi ulei picant)
pătrunjel verde pentru servit
Tocăm vânăta în cubuleţe, o sărăm şi o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei. Călim apoi vânăta cu dovlecelul şi ardeiul, tăiate cuburi, în ulei încins.
Când legumele s-au înmuiat ,adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) şi 4 linguri suc de roşii, usturoiul zdrobit, zahăr, oţet, sare, piper, oregano şi lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapa tocată cu morcov, o cană de apă şi fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.
Servim tocăniţa cu puţin pătrunjel verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu