Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă. Iată o nouă rețetă de post pentru perioada următoare. Se pregătește rapid și este extrem de gustoasă.
1 ceapă galbenă mare
1 morcov mic
1 vânată de mărime medie
1 dovlecel mediu
1 ardei gras roşu (sau kapia)
4 roşii mari coapte şi 4 linguri suc roşii (sau 400 g pulpă roşii – conservă)
1/2 linguriţă oregano
3 căţei usturoi
sare
piper
1 linguriţă zahăr – opţional
1 linguriţă oţet balsamic
ulei pentru prăjit (poate fi şi ulei picant)
pătrunjel verde pentru servit
Tocăm vânăta în cubuleţe, o sărăm şi o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei. Călim apoi vânăta cu dovlecelul şi ardeiul, tăiate cuburi, în ulei încins.
Când legumele s-au înmuiat ,adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) şi 4 linguri suc de roşii, usturoiul zdrobit, zahăr, oţet, sare, piper, oregano şi lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapa tocată cu morcov, o cană de apă şi fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.
Servim tocăniţa cu puţin pătrunjel verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News