Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.
Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.
Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.
Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de pulpe de pui;
320 grame de ardei roșu;
100 grame de făină,
100 grame de nuci de pin,
1 ceapă albă;
ulei de măsline,
sare - după gust.
Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.
Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.
Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!
Toată lumea iubește această omletă, preparată cu multe legume. Azi vă prezentăm rețeta de frittata sau omletă italiană ușoară, umplută cu legume și brânză.
Pentru ca organismul să primească vitamine utile încă de dimineață, îți oferim rețeta unui mic dejun delicios. Se mai numește și frittata sau omletă italiană ușoară, umplută cu legume și brânză.
O astfel de omletă este iubită atât de copii, cât și de adulți.
Vei avea nevoie:
ouă - 2 bucăți,
lapte - 50 ml,
roșii cherry - 5 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
dovlecel - 1 bucată,
mozzarella - 100 grame,
verdeaţă, sare și piper după gust,
Bateți ouăle cu laptele, sarea și piperul. Se spală și se toacă verdeața. Dovlecelul și ardeiul gras se taie cubulețe mici. Roșiile se taie în jumătăți. Legumele se amestecă cu ouăle și laptele.
Brânza mozzarella se dă printr-o răzătoare grosieră.
Se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă amestecul de ouă și legume. Frittata se prăjește 2 minute până se formează o crustă. Acoperiți cu un capac și prăjiți încă 3 minute. Transferați omleta italiană pe o farfurie, decorați-o cu mozzarella rasă și adăugați verdeața preferată. Poftă bună!
Omleta este o mâncare rapidă, consistentă și gustoasă.
Fiecare persoană are probabil propria rețetă de omletă. Suntem obișnuiți cu faptul că laptele este unul dintre produsele folosite pentru a face o omletă.
Vă propunem să gătiți o omletă cu iaurt de băut, în loc de lapte. Omleta va fi mai fragedă și mai suculentă. Adăugați niște cașcaval și ceapă verde în omletă pentru un gust mai interesant.
Ingrediente:
ouă - 4 bucăți,
ceapă verde - câteva fire,
cașcaval sau brânză tare - 50 de grame,
iaurt de băut - 50 ml,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit,
sare, piper negru - după gust.
Combinați ouăle cu sare și piper și amestecați-le bine cu un tel. Adăugați iaurtul și mai bateți puțin.
Brânza se dă prin răzătoare medie și se adaugă în bolul cu ouă. Se adaugă și ceapa verde tocată mărunt.
Un mic dejun delicios și ușor de făcut: prăjitura cu piersici, fără unt
Încingeți o tigaie cu ulei de floarea soarelui (1 linguriță). Se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul la mic. Gătiți 5-7 minute, până când omleta este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu