Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște primesc, începând de astăzi, hrana la caserolă,
Măsura a fost luată de conducerea unității, pentru ca mâncarea să fie manevrată în mai bune condiții medico-sanitare, dar și pentru a elimina suspiciunile că hrana zilnică nu ajunge integral la bolnavi, scrie dbonline.ro.
Așadar, de astăzi, toate cele trei mese vor fi servite pacienților în caserole individuale, după ce mâncarea este preparată și ambalată în blocul alimentar al unității medicale.
"Totul este îmbunătățit. De la calitate, la aspect și servire în condiții civilizate. Căutăm în permanență să creăm condiții optime, europene pentru bolnavi. Vrem ca aceștia să nu mai asocieze spitalul cu o zonă cenușie, pesimistă, ci cu un spațiu care să le insufle speranță și încredere. Asta vrem să realizăm în unitatea noastră, prin serviciile oferite și prin profesionalismul cadrelor”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgoviște va fi modernizată și extinsă
De curând, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a semnat contractul pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
”Prin acest proiect, dâmbovițenii vor beneficia de cele mai bune condiții de prim ajutor, dar vom și crește calitatea actului medical. De asemenea, această extindere va asigura servicii care lipsesc din sistemul de urgențe al spitalului și va separa cazurile nonvitale de cele vitale, fapt care este de un real ajutor pentru medicii celui mai important spital din județul nostru”, a declarat șeful administrației județene, potrivit dbonline.ro.
Va fi construit un tronson de clădire nou dedicat urgențelor vitale, spațiile urgențelor nonvitale și pediatrice vor fi modernizate, dar va fi achiziționată și aparatură și dotări de ultimă generație.
Este vorba de 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.
Valoarea totală a lucrărilo se ridică la peste 8 milioane de lei. Proiectul are ca termen de finalizare a lucrărilor luna decembrie 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu