Cu rețeta de mai jos vei putea înlocui salatele sau ardeii umpluți, feluri de mâncare pe care le pregătești, de obicei, pentru fiecare masă de sărbătoare.
Procesul de preparare durează foarte puțin, așa că rețeta este potrivit pentru acele cazuri în care nu ai timp suficient să stai în bucătărie.
Ingrediente pentru trei porții:
ardei - 5-6 bucăți mari,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 2 căției,
piept de pui - o bucată mică;
ouă - 3 bucăți.
Ardeiul se curăță de semințe și se taie în bucăți mici de aproximativ 2 pe 2 cm. Pentru o mai mare originalitate, cel mai bine este să folosești ardei de diferite culori.
Toarnă un pahar de apă și o lingură de ulei vegetal într-o tigaie, în care ai pus ardeii. Tigaia se pune pe foc. Adaugă piper și acoperă tigaia cu un capac.
Plăcintă cu dovleac și nucă. Ai nevoie de borș pentru aluat. Rețeta din caietul bunicii
În timp ce ardeiul fierbe, curăță ceapa și usturoiul. Și aceste legume se adaugă în tigaia cu ardei.
Pieptul de pui fiert se taie în bucăți mici și se asezonează cu piper și condimentele preferate. Adaugă bucățile de carne în tigaia cu legume și fierbe-le circa 10 minute.
Apoi adaugă trei ouă bătute bine. Amestecă bine ingredientele. Asezonează-le cu sare și piper după gust. Poftă bună!
Fasolea verde, preparată după această rețeta georgiană, te ajută să slăbești sănătos
De asemenea, îți dezvăluim cum poți coace ardei fără cuptor. Nu vei murdări nimic și veți scăpa și de mirosurile din bucătărie. În plus, vor fi gata în câteva minute și vor fi gătiți perfect.
Pentru a coace ardeii fără cuptor este foarte simplu. De fapt, ai nevoie doar de o friteuză cu aer. Delicioși și gata în câteva minute, ardeii pot fi serviți ca o garnitură gustoasă alături de o friptură.
Ingrediente:
un ardei roșu,
1 ardei galben,
ulei de măsline,
praf de sare fină,
usturoi după gust,
o crenguță de pătrunjel.
Ardeii trebuie să fie perfect întregi și fermi. Spală ardeii și usucă-i cu prosoape de hârtie. Pune-i, apoi, în friteuză cu aer, pe grătar. Ardeii se coc la 200 grade, timp de 18 minute, întorcând-ui de cel puțin două ori.
Ardeii se lasă să se răcească, un sfert de oră, într-o pungă alimentară. După ce timpul a trecut, îndepărtează tulpinile, coaja, filamentele albe și semințele. Ardeii copți și curățați se taie în fâșii.
După ce se vor răci, se adaugă sare, se condimentează cu ulei și se aromatizează cu usturoi și pătrunjel tocat. Se amestecă și se servesc pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu