În post tot mai multă lume este tentată să consume produse care par la o primă vedere sănătoase şi ideale pentru perioada postului.
În această perioadă, crenvurşti vegetali, pateuri şi salam de soia, se află printre alegerile multor credincioși.
Ceea ce nu știu ei este că aceste produse sunt extrem de nocive, fiind pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime: carne, lapte şi ouă.
În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi mezelurile, din cauza conţinutului mare de "E-uri" sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită.
Multe persoane se îngraşă în timpul postului. Acest lucru este din cauza faptului că mănâncă în exces pâine, paste, cartofi, margarină, dulciuri de post care conţin mai mult zahăr.
Ce alternative aveți?
Medicii nutriționiști spun că dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu.
Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteţi consuma zilnic.
De asemenea, o alternativă sănătoasă la carne, în perioada postului sunt: mazărea, fasolea şi ciupercile.
Alte produse sănătoase care pot fi consumate în această perioadă sunt: măslinele, seminţele de floarea-soarelui, de dovleac, nucile, migdalele, arahidele, alunele de pădure.
Acestea conţin de trei ori mai mule proteine decât carnea.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu