Mâncarea țărănească de cartofi cu gogoșari, în sos de roșii, este cea mai bună variantă atunci când vrei să te bucuri de o masă delicioasă și simplu de preparat.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 4 cepe galbene
- 5-6 căței de usturoi
- 300 g gogoșari în sos de roșii
- 150 g pasta de roșii
- 250 g șuncuțiță țărănească, afumată
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguță rozmarin
- sare
- piper măcinat
Cum se prepară
Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Ceapa se toacă în fâșii, la fel și șunculița și gogoșarii scurși. Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul și curățăm usturoiul. Punem într-un vas adânc, tigaie sau wok, uleiul la încins și călim ceapa în el. Adăugăm și doi căței de usturoi, tăiați în rondele subțiri.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm șunculița, iar peste câteva minute, adăugăm gogoșarii. Amestecăm de câteva ori ingredientele, apoi adăugăm sosul de la gogoșari, pasta de roșii și o foaie de dafin. Între timp, se fierb și cartofii, îi trecem prin jet de apă rece și îi decojim.
Îi feliem și îi adăugăm peste celelalte ingrediente, îi amestecăm bine și îi lăsăm să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonăm gustul mâncării cu sare, piper, cimbru. Adăugăm și o crenguță de rozmarin pe care o scoatem după vreo 10, maxim 15 minute, pentru că rozmarinul este prea aromat și ar monopoliza gustul mâncării, scrie gustos.ro.
De asemeni, scoatem după 15 minute și foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult. O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amestecăm din când în când ingredientele, să nu se lipească.
Spre final, cam în ultimele 5-6 minute de fierbere, adăugăm și doi căței de usturoi răzuiți. După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat și savurăm cartofii țărănești cu gogoșari în sos de roșii, alături de murături, si brânzeturi.
Vezi și: Gem de cartofi. Preparatul ciudat, la prima vedere, dar neașteptat de gustos: Rețeta
Înghețată de casă, gata în 10 minute. Desertul care îi va cuceri, iremediabil, pe copii
BONUS: Mic dejun țărănesc. Cea mai bună rețetă pentru diminețile de weekend
Ingrediente
- 800 g cartofi
- sare
- 2 cepe
- 100 g şuncă porc
- 2 linguri ulei
- piper
- 5 ouă
- 3 linguri lapte
- 3/4 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 vârf cuţit nucşoara
- 2 castraveţi muraţi
- 1 legătură arpagic
Cum se prepară
Cartofii se spală şi se fierb 25-30 minute la foc mic spre mediu. După ce se răcesc, se taie felii rotunde. Ceapa şi şunca se taie cubuleţe şi apoi se călesc. Se adaugă cartofii şi se prăjesc puţin. Separat se bat ouăle, laptele, sarea, piperul, boia şi nucşoara, scrie petitchef.ro. Se toarnă amestecul peste cartofi şi se lasă la foc mic până se face oul. Se taie castravetele fâşii şi arpagicul inele şi se presară peste.
Vezi și: Mic dejun turcesc. Rețeta mai puțin obișnuită, dar extrem de simplă și de gustoasă
Tiramisu cremos fără ouă, gata în 15 minute. Uimește-ți oaspeții cu un desert surprinzător
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News