Un nou trend gastronomic pare să "prindă" la publicul internațional: mâncarea cu sclipici.
Sclipiciul comestibil a apărut în ultimul timp pe tot mai multe produse alimentare - o extindere naturală a tendințelor coplesitoare ale curcubeului și unicornului care au depășit mediile sociale. La început, a fost în mare parte un ajutor pentru decorarea a prăjiturilor - prăjituri de nuntă, mâncăruri și delicatese ocazionale. Dar anul trecut a făcut saltul la cafea, adăugând o strălucire accentuată artei latte. A apărut apoi în prosecco. Câteva fabrici de bere au pus-o chiar și în bere.
Berea cu sclipici se vinde foarte bine
"Este foarte cool - este greu de descris, dar efectul galaxiei cu lampă de lavă se află în sticlă", a spus Madeleine McCarthy, care a realizat o bere cu sclipici, numită "Gold Dust Woman."Berea s-a vândut în mai puțin de o săptămână," a mai spus ea.
Ingredientele sclipiciului
Clipiciul comestibil este făcut într-un mediu verificat de FDA(instituția din SUA care se ocupă de verficarea conforimității alimentelor), în condiții de siguranță alimentară și conține ingrediente care trebuie digerate. Toate "sclipiciurile" comestibile vor fi etichetate în mod clar cu cuvântul "comestibil" și vor avea, de asemenea, ingredientele enumerate pe ambalaj. Ingredientul principal este zahărul, urmat de amidonul de porumb, maltodextrină și pigmenți pe bază de miez.
În ianuarie, FDA a emis un avertisment pentru cei doresc să mănânce alimente cu sclipici care nu sunt etichetate cu "comestibil".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu