Deshidratarea şi oboseala cauzate de temperaturile ridicate, bolile digestive şi intoxicaţiile cu diferite alimente se numără printre cele mai întâlnite probleme în sezonul cald.
Vara, mulţi oameni au tendinţa să consume mai mult zahăr, mai multe dulciuri ori să bea alcool. Aşadar, păstrarea unui meniu echilibrat este destul de importantă.
Cei care pleacă în vacanţă cred că totul este permis, însă trebuie să ştie că, în ceea ce priveşte mâncarea, e bine să facă alegeri sigure, de sezon şi să mănânce multe legume, fructe, semințe, peşte. Indiferent de destinaţie, turiştii ar trebui să caute părerea celor care au mai fost acolo.
Şi nutriţioniştii recomandă să se evite carnea pentru că poate fi stricată din cauza temperaturilor ridicate. Cei care nu preferă restaurantele trebuie să se asigure că mâncarea pe care şi-au luat-o pe drum sau la picnic rezistă la temperaturi ridicate. De asemenea, o mare atenţie trebuie acordată şi produselor de sezon, care au preţuri mai mici. Ceea ce consumaţi poate avea un aport foarte mare în reuşita unei vacanţe, transmite Mediafax.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie a rămas în zona roșie.
CNSU a aprobat clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.
Conform deciziei CNSU, în lista roșie sunt incluse Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts si Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal și India.
Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad și Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federația Rusă, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran și Jersey sunt pe lista galbenă.
CNSU precizează că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.
De asemenea, încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci