Mâncarea lui Dracula se fabrică în România, însă românii nu vor gusta din ea.
Un sos special din prune şi usturoi, de culoarea sângelui, care poartă numele lui Dracula, va ajunge pe mesele englezilor de Halloween, inclusiv la Casa Regală Britanică, însă nu și pe piața românească.
Jim Turnbull (60 de ani) este un alt străin care s-a îndrăgostit de România după ce Prinţul Charles a început să-i facă reclamă ţării noastre. Bărbatul a deschis un mic atelier în satul mureşean Saschiz, de unde livrează anual mii de litri de sirop de soc şi mii de borcane de gem, toate preparate după reţete tradiţionale româneşti. Ultima „găselniţă" este un sos de prune cu usturoi numit „Dracula's Delight", care va ajunge în perioada Halloween-ului pe rafturile magazinului Casei Regale Britanice.
„Sosul «Dracula’s Delight »merge în Anglia pentru că în preajma sărbătorii de Halloween se consumă multe produse picante, cu usturoi, cu ceapă, care să aminteasca de vampiri. Pe etichetă este imprimată Biserica Săsească din Saschiz, se văd dealurile şi liliecii, iar Jim Turnbull a venit cu ideea numelui“, spune Ioana Mihai, directorul general al firmei create de englez la Saschiz, cea care are grijă ca afacerea să meargă chiar şi atunci când proprietarul ei nu se află în ţară.
Sosul din prune cu usturoi nu există încă pe piaţa românească, iar englezii îl vor servi lângă carne. La fel ca şi sosul de gutui cu ceapă roşie, cu care se delectează scoţienii. Un borcan din „Mâncarea lui Dracula“ se va vinde cu 6 lire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News