Dacă eşti infectat cu coronavirus, anumite alimente ar trebui evitate, în timp ce altele ar trebui să devină prioritare, spun specialiştii.
"Trebuie să mâncăm, cât este posibil, produse proaspete, produse proaspăt preparate, fructe, legume, ceea ce ştiam deja, poate chiar cu un exces de fructe şi legume care sunt, ştim bine, bogate şi în fibre şi bogate şi în vitamine.", a declarat Radu Crişan-Dabija, pneumolog, pentru Digi24.
"Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare.", a spus şi Adina Rusu, nutriţionist.
Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt sfătuiți să evite prăjelile, dulciurile și, în anumite situații, și sarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu