Te afli printre persoanele care prepară des mâncarea pe grătar? Până de curând, grătarul a fost considerat una dintre cele mai nesănătoase metode de prepare a mâncărurilor, însă studii recente au demonstrat că este cea mai nesănătoasă metodă imediat după prăjirea în ulei încins.
Potrivit cercetătorilor, gătirea cărnii și a legumelor pe grătar, afumarea cărnurilor și a lactatelor, pâinea prăjită sunt surse mari de benspiren.
Benspirenul este o substanță puternic cancerigenă care se găsește în cantități mari în corpul fumătorilor. Astfel că, o singură porție de carne gătită la grătar aduce în corp aceeași cantitate de benspiren pe care o aduce un pachet de țigări fumat zilnic, timp de o săptămână.
Metodele de prepare recomandate de Valentin Vasile, coordonatorul proiectului Revvolution, un sistem holistic de remodelare corporală, sunt pregătirea la cuptor, fiert sau la aparatul cu aburi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu