Iată cum poți prepara o delicioasă mâncărică de dovlecei cu măsline după rețeta personalizată a lui Cezar Osiceanu!
Pofticioși mari și mici, grasunei și putinței, haideți să ne mai bucurăm un pic de superba toamnă de afară! Și pentru că circ avem non stop pe o pâine din ce în ce mai scumpă, să facem ceva frumos, bun și sănătos!
Avem nevoie de:
- 2 cepe mari tăiate rondele
- 3-4 căței de usturoi
- 2 dovlecei tăiați cubulețe
- 5-6 roșii tăiate cu cubulețe
- mirodenii după gust (curry, piper negru măcinat, boia, oregano și busuioc)
- câte o legătură de mărar și pătrunjel proaspete și tocate
- o lămâie tăiată felii
- 150 gr de măsline
- un pahar de vin roze sau alb parfumat și spre demisec
Și acum la treabă!
Călim împreună ceapa cu dovleceii în tigaia de teflon pentru a nu pune ulei, dar la foc mic spre mediu și amestecând ușor pentru a evita lipirea de fundul tigăii. Adăugăm după un timp și cățeii de usturoi ca să se înmoaie un pic.
Adăugăm peste roșiile tăiate cubulețe și le lăsăm la foc.
Când sosul superb mirositor ne vestește singur că e cam gata mâncărica noastră, punem măslinele și feliile de lămâie să fiarbă în tigaie, adăugând paharul de vin și spre final și mirodeniile.
Așezăm în farfurie o frumoasă friptură din ceafă de porc lângă mâncărica noastră și... la ataaac!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu