Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, a oferit câteva explicații privind situația actuală a mamei Luizei Melencu, după refuzul acesteia de a i se preleva probe biologice și internarea sa în spital.
Vineri după amiaza, jandarmii și procurorii au încercat să o convingă pe mama Luizei Melencu să îi însoțească la IML pentru noi probe biologice, în vederea trimiterii acestora în SUA, pentru a fi comparate cu probele din fragmentele de oase deja trimise la analize. Încercarea a eșuat, femeia ajungând în aceeași zi la spital.
”Nu este vorba de o suspendare a mandatului de aducere. Este o vorba de o constatare a imposibilității executării mandatului, conform art. 266 aliniatul 3 din Codul de Procedură Penală, din motive medicale. Despre această imposibilitate, organele de poliție au și comunicat judecătorului care a emis mandatul situația. Ce se va întâmpla în continuare este la latitudinea procurorilor de caz. Ei vor decide soluția pentru a obține proba”, a spus șeful DIICOT, sâmbătă, în direct la România Tv.
”Asigur că atât personal cât şi prin intermediul poliţiei, dar şi al avocatului că am explicat necesitatea recoltării probelor constant, lovindu-ne de acest refuz. Vreau să asigur că procurorii DIICOT nu plantează probe, nu se ocupă cu aşa ceva. Este absurd că procurorii DIICOT ar face aşa ceva. Este regretabil că poziţia şi lipsa de pregătire juridică este folosită de alte persoane cu alte interese", a mai spus magistratul, cu referire la membri familiei Melencu.
"Pot confirma că în mai multe rânduri domnul avocat a venit la DIICOT fără a fi chemat. Pot confirma că a semnat un document prin care confirmă că a finalizat studierea dosarului de urmărire penală. Joi avocatul a fost în sediul DIICOT şi a primit un avertisment privind adoptarea unei anumite conduite ce poate conduce la obstrucţionarea justiţiei. Asta nu reprezintă o ameninţare, ci punerea în vedere a unor situaţii şi avertizarea sa și a clientei sale asupra consecinţelor acestei conduite. Vă asigur că ai mei colegi au încercat să explice de ce este necesară această probă. Atât direct lor cât şi prin avocat şi prin poliţie”, a mai spus Felix Bănilă.
”Nu încercăm să recurgem la forță! Nu asta ne dorim. Nu vrem să facem lucrurile cu forța. Iar un psiholog, dacă ar fi prezent, nu este un personal cu specialitatea juridică. Aceste explicații de specialitate privind necesitatea recoltării espre comparație trebuie date de un procuror sau un specialist în medicină legală”, a încheiat Felix Bănilă, procuror șef DIICOT.
Citește și:
Bunicul Luizei, internat la Cardiologie. Mama ei, încă sub supraveghere la UPU
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News