Mandatul de primar general al lui Nicușor Dan, validat de Tribunalul București

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Tribunalul București i-a validat lui Nicușor Dan al doilea mandat de primar general al Capitalei.

Cel de-al doilea mandal de primar general al Capitalei câștigat de Nicușor Dan la algerile locale din iunie a fost validat, marți, de Tribunalul București.

”Admite sesizarea petentului Biroul Electoral al Circumscripției electorale nr.42 - Municipiul București pentru alegerea autorităților administrației publice locale din anul 2024. Validează mandatul de primar general al Municipiului București, ales la alegerile autorităților administrației publice locale din data de 09.06.2024, în persoana domnului Dan Nicușor-Daniel.

Prezenta încheiere de validare se comunică de îndată prefectului și secretarului general al municipiului București cu obligația aducerii la cunoștință publică prin afișare la sediul unității administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință publică”, se arată în decizia instanței, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan, acuzat de incompatibilitate

Primarul ales riscă să-și piardă mandatul de primar, dacă va pierde procesul cu Agenția Națională de Integritate. Astfel, în luna februarie, ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, incompatibilitate și conflict de interese.

ANI susținea că, în perioada exercitării mandatului de primar general, Nicușor Dan a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice - Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte -, fără a avea un mandat de reprezentare.

De asemenea, el ar fi plătit cu banii municipalității o amendă primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Pe partea administrativă, Nicușor Dan a câștigat în primă instanță. Astfel, pe 21 septembrie, Curtea de Apel București a anulat raportul ANI prin care Nicușor Dan a fost declarat în stare de incompatibilitate și conflict de interese. O decizie definitivă în acest caz urmează să fie luată pe 8 octombrie de Instanța supremă.

Partea din raportul ANI care se referă la infracțiunile de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane se află în lucru la Parchetul General. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel