Mânerul de la mașină are un buton secret despre care puțini șoferi știu. Vezi în articol despre ce este vorba.
Cu siguranță ați folosit măcar o dată mânerul din mașină. El este făcut pentru a vă susține mai bine echilibrul atunci când mașina se află în mers, scrie Realitatea.net.
Mânerul e prevăzut cu un arc care se închide automat atunci când nu este folosit. Cu toate astea, mânerul ascunde și un buton secret, mai puțin cunoscut publicului larg. Acesta chiar are o utilitate. Cu ajutorul acestui buton puteți bloca mânerul astfel încât acesta să fie utilizat mai eficient, adică să nu se mai închidă în mod automat atunci când îl lăsați din mână pentru câteva secunde.
@sanne_vberkel I was today years old #fyp #fy #car #didntknow
♬ Congratulations - Tik Toker
Orice benzinărie demnă de numele acesta are afișat la loc vizibil o avertizare care le cere șoferilor să oprească motorul în timpul alimentării. Cu toate acestea, mii de mașini alimentează zilnic la benzinării din toată lumea fără să oprească motorul, iar asta fără a produce o catastrofă. Motivele pentru care aleg acest lucru sunt diverse – de la probleme gen baterie descărcată care nu mai permite repornirea motorului odată oprit la dorința de sfidare a regulilor.
Pericolul provocării unui incendiu din cauza unui motor pornit este redus, dar el există, după cum avertizează specialiștii. Scântei produse în timpul funcționării într-un mediu cu vapori combustibili pot produce un incendiu, dar în condiții normale de funcționare a unei mașini moderne acest lucru este aproape imposibil.
Interdicția de a folosi telefonul mobil în timpul alimentării este chiar mai ciudată. Statistic, nu există exemple de incendii provocate de telefonul mobil, iar specialiștii se îndoiesc că acest lucru este posibil. Putem încadra această interdicție în aceeași categorie ca și cea de folosire a telefonului mobil în timpul zborului cu avionul. Telefonul mobil nu va produce o catastrofă, dar îl va face pe utilizator mult mai neatent la ce se întâmplă în jur, ceea ce ar putea constitui un pericol.
Un pericol de incendiu real îl constituie hainele din materiale sintetice. Acestea pot provoca o descărcare electrostatică la contactul cu pistolul pompei sau alte părți metalice. Ceea ce poate provoca un incendiu, scrie promotor.ro.
VEZI ȘI: ID.4, primul SUV electric de la VW. Trei lucruri pe care nu le ştiai
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News