Măntescu: 3.000 de angajaţi de la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi de la 1 iunie

cfr-tren-marfa
cfr-tren-marfa

CFR Marfă a notificat sindicatele şi Inspecţia Muncii privind disponibilizarea a 3.000 de salariaţi, chiar dacă cifra negociată cu reprezentanţii angajaţilor era de 2.400, urmând ca de la 1 iunie aceste persoane să rămână fără loc de muncă, a declarat liderul sindical, Iulian Măntescu.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, luni, că CFR Marfă a început în 8 aprilie notificarea organizaţiilor sindicale şi a Inspecţiei Muncii privind disponibilizările, scrie Mediafax.

Măntescu a precizat că administraţia este obligată să aştepte zece zile calendaristice ca reprezentanţii angajaţilor să trimită măsuri pentru evitarea acestor disponibilizări şi maximum 30 de zile răspuns de la IT, după care încep să fie date preavizele.

Liderul sindical a adăugat că aşteaptă în această săptămână să fie convocaţi de administraţie pentru a discuta măsurile de protecţie pentru cei disponibilizaţi.

"Am convenit iniţial că se dau câte şase salarii minime pe economie pentru fiecare disponibilizat, dar am înţeles că Guvernul ar fi aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru salarii compensatorii în diferite domenii, dar transporturile nu ar fi menţionate, ceea ce ar crea din nou discriminare", a spus Măntescu.

Potrivit liderului sindical, CFR Călători şi CFR SA vor notifica în perioada următoare sindicatele şi Inspecţia Muncii privind persoanele care îşi vor pierde locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel