MApN: Exercițiu de mobilizare în Buzău și Ialomița

Foto: George Călin / Inquam Photos
Foto: George Călin / Inquam Photos

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 14 - 18 octombrie 2024, în județele Buzău și Ialomița, exercițiul de antrenament pentru evaluarea rezervei - MOBEX BZ-IL-24.

Aceste exerciții se planifică și se organizează periodic, în scopul evaluării nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților, precum și pentru realizare coeziunii acționale între militarii în activitate și rezerviști. În anul 2024, s-au mai desfășurat exerciții de mobilizare a rezerviștilor în luna aprilie, în județele Brăila și Galați, precum și în luna septembrie, în județele Prahova și Dâmbovița.

În exercițiu vor fi antrenate și autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice și operatorii economici din județul Buzău, cu sarcini în domeniul pregătirii economiei și teritoriului pentru apărare.

Totodată, cetățenii din rezerva armatei cu domiciliul în județele Buzău și Ialomița vor fi convocați la unitățile militare unde sunt repartizați, pentru executarea unor activități specifice de pregătire.

Menționăm faptul că un exercițiu asemănător s-a mai desfășurat în județul Buzău în anul 2014, iar în județul Ialomița în anul 2012.

Oportunitățile de documentare pentru mass-media vor fi anunțate în timp util.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel