MApN: Marea Neagră a devenit un teatru de război

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Marea Neagră nu mai este un spaţiu al cooperării, ci un teatru de război, ca urmare a acţiunilor agresive ale Federaţiei Ruse, a afirmat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, în cadrul convorbirii telefonice cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov.

În acest context, arată MApN, ministrul român a reiterat mesajul ferm de condamnare a atacurilor nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional executate de Federaţia Rusă împotriva infrastructurii portuare civile a Ucrainei de la Dunăre, în proximitatea frontierei cu România.

"România condamnă în cei mai fermi termeni agresiunea rusă împotriva poporului ucrainean, neprovocată şi ilegală, în special atacurile asupra populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene", a declarat Angel Tîlvăr.

Discuţiile au vizat şi stadiul eforturilor României în vederea sprijinirii forţelor armate ale Ucrainei în plan bilateral, precum şi coordonarea eficientă a proiectelor de asistenţă multinaţională la care România este parte.

Angel Tîlvăr a reconfirmat angajamentul ferm al României privind continuarea sprijinului acordat Ucrainei, inclusiv pe palierul instruirii în cadrul Misiunii de Asistenţă Militară a Uniunii Europene pentru Ucraina (EUMAM UA) şi în cadrul Operaţiei INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

De asemenea, ministrul român al Apărării a transmis că România va continua să rămână angajată în cadrul eforturilor de sprijinire a Ucrainei derulate sub coordonarea Grupului de Contact pentru Ucraina, reiterând, în acest sens, după cum s-a stabilit încă de la începutul iniţiativei, disponibilitatea ţării noastre de a asigura condiţiile pentru ca piloţii ucraineni să înceapă pregătirea practică în Centrul European de Instruire F-16 de la Feteşti.

Rustem Umerov a transmis un mesaj de recunoştinţă cu privire la decizia României de a dona Ucrainei un sistem de apărare aeriană Patriot. De asemenea, a mulţumit pentru sprijinul acordat ţării sale încă din prima zi a declanşării războiului rus de agresiune, în plan umanitar, diplomatic, de sprijin al exporturilor de cereale, dar şi în alte domenii importante, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel