RO-Alert în Tulcea și Galați. MApN, noi detalii: O posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național

Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat în legătură cu mesajul RO-Alert trimis vineri seara în Galați și Tulcea.

Vineri seara, MApN a luat măsuri de urgență după ce a observat mai multe drone rusești care se îndreptau spre Ucraina, aproape de granița cu România. Ministerul a anunțat ISU să alerteze populația din Tulcea și Galați și a trimis forțe de poliție aeriană să verifice situația, conform Agerpres.

“În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22,38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi”, informează un comunicat al MApN transmis, sâmbătă dimineața.

Ce au detectat radarele

Radarul Armatei României a detectat un semnal care indica o posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național, pe o rută spre Galați. Echipe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost direcționate spre zonele din apropierea orașului Galați unde s-a înregistrat semnalul respectiv.

“Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, precizează MApN.

Sunt promise detalii suplimentare în funcție de evoluția situației

Măsurile de alertare au fost încetate la ora 01,41, în toate zonele vizate.

MApN spune că ține la curent structurile aliate despre situațiile generate de aceste atacuri și că rămâne în contact permanent cu acestea. De asemenea, promite să ofere mai multe detalii, în funcție de evoluția situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel