MApN a transmis precizări cu privire la funcționarea bacului militar de la Galați.
Ministerul Apărării Naționale a venit cu mai multe precizări cu privire la funcționarea bacului militar de la Galați.
"Cu privire la informațiile eronate vehiculate de unele instituții media, prin care se acreditează ideea că bacul fluvial militar care acționează la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu, nu s-ar afla în stare de funcționare, facem următoarele precizări:
Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00.
În aceeași zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecțiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul și-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopții au fost efecutate verificări suplimentare la toate sistemele navei.
Bacul a funcționat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obișnuit de lucru, 6.00 – 20.00.
Reamintim că bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galați, pentru a permite păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acționează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.
Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naționale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, pentru decongestionarea și fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.", a transmis MApN într-un comunicat de presă.
Prima trecere cu bacul fluvial militar de la Galați la Isaccea a avut loc pe 11 iunie,
„Batalionul Nave Treceri Fluviale "Danubius" asigură cun bac de tip catamaran trecerea peste fluviul Dunărea, la Galați.Misiunea aceasta este de o importanță majoră pentru noi, deoarece venim în sprijinul populației civile și deservim cu un bac fluvial, cu o capacitate de 500 de tone forță. Echipajele se rotesc la o săptămână, și prin profesionalismul nostru suntem convinși că aceste două luni vor fi materializate cu succes”, a declarat atunci locotenentul Florin Jerlaianu.
“În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare și fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naționale.
Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea.
Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu astăzi, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. Programul de funcționare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 și 20.00, la interval de 60 de minute între curse. Nava militară care acționează la Galați este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă“, a transmis acum câteva zile MApN, într-un comunicat de presă. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu