Legea dării în plată a trecut de Senat, împreună cu un amendament care o poate face inaplicabilă, un amendament BNR.
119 senatori au votat pentru Legea dării în plată. A trecut de Senat, dar cu un amendament BNR, respins de comisiile de specialitate. Prin acest amendament s-a stabilit plafonul maxim la 150.000 de euro. Decizia a fost luată cu 63 de voturi "pentru", 5 abţineri şi 43 de voturi "împotrivă".
Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a spus, în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3, că introducerea plafonului de 150.000 de euro este "un măr otrăvit", care va da naștere unor discuții interminabile pe discriminare: "Acum, plafonul o face inaplicabilă. Acest plafon reprezintă un măr otrăvit, pentru că dă naștere unor discuții interminabile pe discriminare. Introducând acest plafon, chiar ducem legea în discriminare".
"Nu facem decât să discriminăm o anumită categorie de persoane, pntru că aici e vorba de o datorie, iar noi nu pitem discrimina un consumator în funcție de datoria pe care o are. (...) NU e o lege de protecție socială", a adăugat liberalul Daniel Zamfir.
[citeste si]
Clienții cu credite în franci văd vina în curtea PSD. O persoană influentă, care mobilizează persoanele cu credite la bănci, a scris, pe grupul clienților cu credite în CHF: "Ramaneti aproape. Ramaneti concentrati. Azi PSD si-a asumat un amendament BNR. BNR actioneaza. PSD actioneaza. Impotriva noastra, impotriva celor care i-au ales. Iar noi nu dormim, suntem pe baricade!".
Reacția vine deși PSD a susținut alături de PNL și celelalte partide Legea dării în plată și păstrarea creditului "Prima casă" în prevederile legii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu