Maramureş: Parlamentarii PSD vor depune amendamente la Legea Vânătorii cu privire la pagubele produse de mistreţi

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat luni, într-un comunicat transmis Agerpres, că parlamentarii social-democraţi din judeţ vor depune, la debutul sesiunii parlamentare de toamnă, amendamente la Legea Vânătorii, pentru a fi discutate în regim de urgenţă, acestea vizând măsuri privind pagubele produse de mistreţi culturilor agricole.

"La rugămintea primarului din Mireşu Mare, Ioan Mătieş, am invitat doi miniştri ai Guvernului României în Maramureş, respectiv pe ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea şi pe ministrul Apelor, Pădurilor şi Mediului, Ioan Deneş, pentru a vedea la faţa locului pagubele produse culturilor de porumb din sudul judeţului de către mistreţi. Am prezentat celor doi miniştri situaţia din teren şi propunerile noastre pentru protejarea agricultorilor. Situaţia poate fi rezolvată în Parlamentul României şi am primit sprijinul necesar pentru ca, la debutul sesiunii parlamentare din aceasta toamnă, Legea Vânătorii să fie dezbătută de urgenţă. Parlamentarii PSD Maramureş vor depune la Comisia de Agricultură amendamentele necesare pentru ca administratorilor de fonduri de vânătoare să le fie reziliate contractele în situaţia în care nu îşi îndeplinesc sarcinile de hrănire şi izolare a animalelor din fond. Sper ca toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să lase deoparte interesele personale şi să susţină modificările legislative în interesul agricultorilor", a declarat, potrivit comunicatului menţionat, Gabriel Zetea, care este şi vicepreşedinte al PSD pentru regiunea de Nord-Vest.

Conform aceleiaşi surse, comunitatea din Mireşu Mare se confruntă de ani de zile cu această problemă, iar mulţi dintre localnici nu îşi mai lucrează terenurile, tocmai pentru că ştiu că, an de an, acestea sunt devastate de animalele sălbatice. 

De asemenea, primarul Ioan Mătieş s-a deplasat în repetate rânduri la Bucureşti pentru a cere ajutor, însă până acum nu s-a luat o hotărâre clară în acest sens. Edilul din Mireşu Mare susţine că singura rezolvare este ca Legea Vânătorii să fie modificată, deoarece mistreţii atacă şi culturile din alte comune ale judeţului, iar cei doi miniştri prezenţi în Maramureş au precizat că au înţeles problema existentă şi vor susţine iniţiativa la cel mai înalt nivel, mai precizează comunicatul PSD Maramureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel