O marcă chinezească cunoscută sub numele de ”Înghețata Hermes” a fost criticată serios după ce utilizatorii de Internet au observat că unele dintre produsele sale nu se topesc chiar și atunci când sunt puse pe foc.
O serie de videoclipuri care arată înghețatele chinezești Chicecream rămânând solide atunci când erau atinse de foc au devenit virale, dezvăluind că acestea nu se topeau nici măcar în momentul în care au fost lăsate într-o cameră la 31°C timp de o oră sau sub o flacără foarte fierbinte.
Filmările au stârnit consternare online, determinând utilizatorii să pună la îndoială prețurile mari ale companiei și au lansat ideea că produsele ar fi supraîncărcate cu aditivi. Cea mai scumpă ofertă de Chicecream, numită ”Zhong Xue Gao”, costă 66 de yuani (13,80 USD).
Compania a declarat miercuri că produsele sale sunt în conformitate cu reglementările naționale privind siguranța alimentară.
”Credem că nu este științific să judecăm calitatea înghețatei prin coacerea, uscarea sau încălzirea înghețatei”, a spus compania într-o postare pe platforma de socializare Weibo care a strâns imediat peste 168.000 de aprecieri.
AFP nu a putut verifica videoclipurile, iar stabilizatorii – un aditiv alimentar folosit pentru a păstra structura – folosiți în mod obișnuit în înghețatele produse în masă au fost aprobați pe scară largă, inclusiv de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.
Wang Silu, un inspector național senior de alimente, a mai spus că produsele folosite pentru a îngroșa înghețata sunt sigure.
Chicecream s-a promovat ca o alternativă chineză la mărcile occidentale precum Magnum și Haagen-Dazs, folosind ingrediente presupus naturale și modele de produse de inspirație locală potrivit Dailymail.
Citește și:
Cu rata natalității din China la un nivel scăzut istoric, oficialii au acordat credite fiscale și pentru locuințe, beneficii educaționale și chiar stimulente în numerar pentru a încuraja femeile să aibă mai mulți copii.
Cu toate acestea, beneficiile sunt disponibile doar pentru cuplurile căsătorite, o condiție prealabilă care este din ce în ce mai neatrăgătoare pentru femeile independente care, în unele cazuri, ar prefera să fie părinte singur, potrivit publicației Today.
Copiii născuți din părinți singuri în China s-au luptat de mult să primească beneficii sociale, cum ar fi asigurarea medicală și educația. Femeilor care sunt singure și însărcinate li se interzice în mod regulat accesul la asistența medicală publică și la asigurări care acoperă concediul de maternitate. Nu sunt protejate legal dacă angajatorii le concediază pentru că sunt însărcinate.
”Mulți oameni cred că a fi mamă singură este un proces de confruntare cu opinia publică, dar nu este”, a spus Sarah Gao, în vârstă de 46 de ani, un părinte singur care locuiește în Beijing și este deschisă în privința drepturilor reproductive.
Legea chineză cere ca femeia însărcinată și soțul ei să-și înregistreze căsătoria pentru a primi îngrijiri prenatale la un spital public. Când doamna Gao a aflat că este însărcinată, a trebuit să le spună medicilor dintr-un spital că soțul ei era în străinătate pentru a putea fi internată.
Fiica ei s-a născut în noiembrie 2016. Opt luni mai târziu, doamna Gao a fost concediată de la locul de muncă, ceea ce a determinat-o să depună un proces în care acuză compania de discriminare la locul de muncă. Compania a câștigat deoarece doamna Gao nu se califică pentru beneficii și protecții legale ca mamă necăsătorită.
Curtea a spus că nașterea fiicei ei ”nu a fost conformă cu politica națională a Chinei”.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci