Marcel Boloș spune la ce taxe noi nu poate renunța guvernul: "Nu le putem tolera la infinit" 

foto gov.ro/ Marcel Boloș
foto gov.ro/ Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit despre noile taxe la care guvernul nu va renunța în ciuda tuturor discuțiilor. 

Marcel Boloș a fost întrebat la ce măsuri nu poate renunța guvernul, indiferent ce presiuni s-ar face. Ministrul Finanțelor spune că nu mai există cale de întoarcere în ceea ce privește "zonele de optimizare fiscală". 

"Avem trei paliere de măsuri: unul dintre acestea este cel referitor la reducerea de cheltuieli publice. Al doilea palier este combaterea evaziunii fiscale și de abia al treilea palier este reprezentat de măsurile fiscal-bugetare. Am încercat ca toată această presiune pe care o avem din cauza acestei nevoi de resurse financiare pentru a rezolva problema de deficit bugetar să o împărțim între măsurile fiscale, cele de reducere a cheltuielilor și de combatere a evaziunii fiscale. Deci nu am lăsat totul pe umerii contribuabililor.

Dar nici nu putem să tolerăm zonele de optimizare fiscală, nu putem să tolerăm la nesfârșit dezechilibrele bugetare care se manifestă în marile sisteme publice. Uitați-vă ce este la fondul de sănătate, unde 1.2 milioane de asigurați nu plătesc contribuția la asigurarea socială de sănătate. Unde în lumea aceasta un asigurat sau un angajat nu plătește pensie sau asigurare de sănătate? Acestea sunt lucruri elementare, de bun simț, care se achită bugetului și noi avem această problemă în continuare cu aceste mari sisteme publice," a spus Marcel Boloș la Antena 3, la emisiunea moderată de Andreea Sava. 

Facilitățile pentru IT-ști și lucrătorii din construcții. Boloș: "Este un prim pas"

Marcel Boloș a fost întrebat și de ce taxele nu sunt introduse până la capăt, ci se umblă cu jumătăți de măsură, așa cum a fost în cazul IT-iștilor, unde vor plăti taxele întregi doar cei care câștigă peste 10 000 lei brut. 

"Aici este un prim pas pentru că a fost foarte greu de ajuns la un consens. Noi nu am avut o perioadă de timp pentru aplicarea acestor facilități fiscale, le-am lăsat ca și pe rentele viagere pe perioade nelimitate de timp și creează pe lângă inechități în sistemul fiscal și profunde nedreptăți între plătitorii de impozite și taxe. Uitați-vă ce este la corporații: unele dintre ele cu cifre de afaceri de miliarde, înregistrează pierderi, iar altele, cu cifre asemănătoare, din același domeniu de activitate, înregistrează profit net și plătesc impozit," a mai spus Marcel Boloș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel