Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că a cerut miniştrilor Muncii şi Finanţelor să pregătească o analiză cu privire la veniturile pe familii.
Publicitate
„Am cerut atât ministrului Muncii, cât şi ministrului Finanţelor, să pregătească, pentru o viitoare şedinţă de coaliţie, să avem o analiză pe venituri pe familii. Cred că, în momentul acela, începem să avem un tablou cât mai corect, să ştim cum venim cu resursa bugetară chibzuită”, a declarat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.
Întrebat dacă această analiză a fost cerută pentru găsirea de noi măsuri de sprijin pentru populaţie din partea Guvernului, Ciolacu a spus: „Este posibil să gândim, dar ca să iei deciziile, îţi trebuie întreaga informaţie. Să vedem câte familii se încadrează, pe sume nominale, presupun că este o bază de discuţie pentru eventuale propuneri de ajutor pentru perioade limitate, cum este perioada iernii.”
Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului.
„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu la DCNewsTV.
„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.
„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.
De asemenea, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat, la DCNews, de ce nu e dezvoltat mai mult Portul Constanța, având în vedere că ar fi „o posibilitate să ajutăm mai mult și concret Ucraina acum”.
Marcel Ciolacu a spus că aproape 70 la sută din vagoanele care zăceau abandonate în Portul Constanța au fost scoase.
„Când am fost cu Sorin Grindeanu, erau 91 de linii. Nu știam că suntem în Portul Constanța într-un film horror. Erau copaci crescuți... Copaci prin vagoane. Erau vreo 700 de vagoane abandonate pe 91 de linii și, ca să faci o linie de tren, aveai nevoie de trei zile. Aproape 70 la sută dintre ele au fost eliberate. Au fost recuperate multe dintre vagoane și mutate la CFR Marfă și intrate din nou în circuit, având nevoie și cu zona Ucrainei”, a spus Marcel Ciolacu.
„A venit alt management, vor veni investiții acolo. Pe acest gaz lichefiat, de exemplu, o să ne vină și nouă pe conductă din Grecia - Bulgaria. Acum 30 de ani, Ceaușescu prevăzuse dane pentru așa ceva. Toate sunt abandonate. Se va veni acum cu un plan foarte clar, cred că se va lua și o consultanță externă, management, de viziune pentru dezvoltarea Portului Constanța, pentru că nu cred că războiul din Ucraina se va termina prea curând și nu văd portul din Odesa foarte curând funcțional”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu