Marcel Ciolacu a spus cât va fi cota TVA în 2025

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a făcut mai multe declarații cu privire la căt va fi TVA-ul anul viitor.

Citește și articolul - Marcel Ciolacu le arată pisica strategilor PNL:  Eu îmi permit s-o spun. Mie nu mi-e rușine, chiar dacă pierd voturi

Întrebat, marţi seară, la Digi 24, cât va fi TVA-ul în martie 2025, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: "La fel, neschimbat. Mai mult, vă pot spune, cu certitudine, că TVA-ul la alimente şi medicamente va rămâne 9%".

Cine vorbește de un TVA de 24%-25%



Marcel Ciolacu a pus pe seama contextului electoral afirmaţii, precum cea a prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care vorbeşte de un TVA de 24%-25%. "Nu vreau să contrazic pe nimeni şi înţeleg ieşirile, fiindcă ele sunt într-un context electoral. Nu ştiu care e câştigul de vot, dar, fiecare are strategia lui de campanie. Pe mine mă depăşeşte această strategie: să anunţi că va fi apocalipsa făcută de un guvern din care tu faci parte şi coaliţia PSD-PNL.

Eu vă spun cu certitudine, fiindcă a fost deja discuţia şi negocierea... a fost avută de când am preluat funcţia de premier şi atunci s-a dorit creşterea TVA-ului. Şi am zis că este exclus acest lucru. Noi aveam inflaţie cu peste 10% (...) Orice punct procentual crescut la TVA duce la o creştere a inflaţiei cu 0,5. Este exclus acest lucru", a declarat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel