Marcel Ciolacu, anunț de la Bruxelles despre un pompier rănit la Crevedia

Foto: Guvernul României
Foto: Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu cei doi răniţi transferaţi la Bruxelles.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită vineri dimineață la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu doi dintre pompierii răniți în urma exploziilor de la Crevedia, transmite Agerpres.

În timpul vizitei, șeful Executivului a asigurat familiile celor răniți că pompierii vor primi cele mai bune îngrijiri medicale disponibile, iar familiile lor vor beneficia de sprijin, inclusiv sprijin financiar, pe toată durata tratamentului. "M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noştri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat şi urmează să iasă de la secţia ATI. Am vorbit cu el şi l-am îmbărbătat să treacă cu bine peste această tragedie. Aşteptăm veşti bune şi despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul militar din Bruxelles. Am vorbit cu soţia lui, am încurajat-o şi am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noştri răniţi şi îi aşteptăm cu bine acasă", a afirmat prim-ministrul.

Ciolacu a avut o discuție cu medicii și conducerea Spitalului Militar Regina Astrid din Bruxelles, care depun eforturi susținute pentru îngrijirea celor doi pompieri răniți. "Sunt profund recunoscător medicilor şi întregii echipe medicale a Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles! I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea şi pasiunea pentru îngrijirea pacienţilor. România apreciază enorm acest sprijin şi este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt trataţi pacienţii români!", a menţionat premierul Marcel Ciolacu.

Vizita premierului la Spitalul Militar Regina Astrid a avut loc în contextul deplasării la Bruxelles, în perioada 31 august - 1 septembrie, unde va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali europeni. 12 pacienţi cu arsuri grave pe o suprafaţă corporală cuprinsă între 10 şi 80% sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel