Marcel Ciolacu, anunţ despre banii pentru majorarea pensiilor. "Asta este realitatea!"

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a venit cu un anunț pentru pensionari.

Premierul României a comentat scandalul din coaliție iscat pe Legea pensiilor. Marcel Ciolacu a explicat de unde vor fi luați banii pentru cele două majorări de pensii din 2024, afirmând că Legea pensiilor este sustenabilă. Mai mult, el a dat asigurări românilor că pensiile vor creşte în 2024 de două ori, aşa cum s-a stabilit. 

"Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor, pensiile vor crește de două ori - o dată la 1 ianuarie, cu 13,8%, și, de la 1 septembrie, va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Legea este sustenabilă! Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea.

Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? (...) Banii se iau din bugetul statului și impozitează anumite pensii.

"Dacă vor să se războiască cu cineva, să se războiască cu mine"

Pe ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PNRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva, să se războiască cu mine, că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (...)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal ( Nicolae Ciucă n.r.). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români", a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel