Premierul Marcel Ciolacu a transmis că îl va convoca la Palatul Victoria pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pe edilii de sectoare, dar și pe miniștrii implicați într-o problemă stringentă pe care o are Capitala, mai ales cu începerea noul an școlar.
"Cel mai important subiect este, evident, începerea anului școlar. Am vizitat în acest week-end mai multe școli ca să mă asigur că totul este pregătit pentru elevi și profesori. Am fost atât în mediul rural, cât și în mai multe sectoare ale Capitalei. E clar că încep să se vadă investițiile masive din bani europeni, mai ales din PNRR. Sunt convins că toți primarii, indiferent de culoare politică, vor continua să finanțeze cu prioritate investițiile în Educație, pentru că aceste realizări reprezintă o așteptare firească a românilor.
Începerea școlii aduce, însă, și probleme legate de trafic în marile orașe, în mod special în Capitală. Aici avem simultan lucrări majore de extindere a metroului și de reabilitare a linilor de tramvai și a sistemului de încălzire. Sunt multe zone din oraș unde, din cauza lucrărilor, traficul este blocat.
Trebuie mai multă implicare din partea autorităților locale și centrale, astfel ca bucureștenii să se poate deplasa decent prin București în aceste luni dificile. Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicușor Dan, cu primarii de sectoare și miniștrii implicați: Transporturi, Energie, Educație, Dezvoltare, Interne. Oamenii s-au săturat de polemici politice sterile, vor soluții realiste! Și le voi cere tuturor să vină rapid cu soluții!", a spus Marcel Ciolacu.
"Aliniem azi legislația privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și îndeplinim astfel, integral, un jalon esențial din PNRR. Eliminăm toate excepțiile și aplicăm aceste reguli corporatiste inclusiv companiilor de stat din industria de apărare, precum și în cazul RAAPPS.
Aprobăm și cadrul necesar asigurării unei conduceri interimare a Agenției de Monitorizare și Evaluare a Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Noul proces de selecție al conducerii Agenției implică mai multe etape și poate dura câteva luni.
De aceea, adoptăm azi o hotărâre prin care voi numi președintele și vicepreședinții interimari, până la numirea conducerii rezultate din procesul de selecție. Am impus o limită maximă de 6 luni, fiindcă vrem să accelerăm procedurile și să avem cât se poate de repede o echipă de conducere competitivă, pe criterii clare și transparente", a mai spus premierul Marcel Ciolacu, în cadrul ședinței de Guvern de luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu