Marcel Ciolacu, anunțuri importante pentru șoferi, medici și agricultori. Măsurile adoptate de Guvern: Ce se întâmplă cu polițele RCA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe anunțuri importante la începutul ședinței de Guvern.

”Luăm o decizie importantă, prelungim plafonarea preţurilor la poliţele RCA pentru încă 3 luni, până la sfârşitul anului 2024”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Totodată, premierul a adăugat că această decizie este luată la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

”Astfel, preîntâmpinăm apariţia unor dezechilibre în piaţă şi creşterea preţurilor la aceste poliţe auto”, a mai spus Marcel Ciolacu.

VEZI ȘI: RCA-ul s-a triplat în ultimii 3 ani. Titi Aur, paradox cu prețurile, deși numărul de victime a scăzut pe șosele / video

Anunț important și pentru medici

"Aprobăm și o măsură foarte așteptă în domeniul Sănătății, ce asigură continuitatea în acordarea serviciilor medicale pentru pacienți. În cazul medicilor de familie menținem și în ultimul trimestru din 2024 valoarea punctelor per capita și per serviciu.

Pentru cabinetele de medicină de specialitate din ambulatoriu, începând cu 1 octombrie, majorăm cu 11% valoarea punctului de serviciu", a mai anunțat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Ajutor pentru agricultori

"Adoptăm, de asemenea, noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli afectați de secetă și de efectele războiului din Ucraina. Asigurăm sumele necesare pentru plata integrală de această dată a sprijinului financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi, și pentru subvenționarea accizei pentru motorina utilizată pentru agricultură. Suplimenta[m bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane.

VEZI ȘI: Când intră despăgubirile de secetă în conturi. MADR a făcut anunțul

Le asigurăm antreprenorilor plata la timp și fără sincope a ajutoarelor de stat prin programele IMM Plus, este vorba despre compensarea creșterii accizei la motorină utilizată drept combustibil și ajutoarele acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei. Pentru asta alocăm peste 250 de milioane de lei la Ministerul Finanțelor", a mai spus Marcel Ciolacu.

Problema drogurilor

"Și în final aș dori să îl felicit pe domnul vice-premier Predoiu și pe toți cei care au contribuit la operațiunea anti-drog de ieri. Este un semnal clar că începem să destructurăm marile rețele de trafic de droguri.

VEZI ȘI: Captură record de cocaină în Portul Constanța în cadrul operațiunii „EXOTIC” /foto-video

În paralel, voi promova alături de doamna ministru al Educației, acțiuni și politici de prevenție în instituțiile de învățământ și alături de domnul ministru și doctor Rafila ne concentrăm pe intervenția pe zona de sănătate și recuperare a celor care, din nefericire, trec prin această traumă", a încheiat Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul a anunțat că Guvernul va decide, în şedinţa de miercuri, alocarea a câte 15.000 de lei familiilor afectate de inundaţii, în vederea înlocuirii bunurilor distruse sau a achiziţionării de combustibil, pentru încălzirea locuinţei. Măsura vizează susţinerea familiilor ale căror bunuri şi locuinţe au fost distruse sau grav afectate, a precizat Marcel Ciolacu. Peste 6.000 de persoane ar urma să beneficieze de acest ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel