Marcel Ciolacu cere modernizarea RO-ALERT, după indundațiile din Tulcea. "Aici este marea problemă. E insuficient"

Marcel Ciolacu cere modernizarea RO-ALERT, după indundațiile din Tulcea. "Aici este marea problemă. E insuficient" / Foto: Captură video Antena 3
Marcel Ciolacu cere modernizarea RO-ALERT, după indundațiile din Tulcea. "Aici este marea problemă. E insuficient" / Foto: Captură video Antena 3

Premierul Marcel Ciolacu a mers la Tulcea, acolo unde furtunile au provocate inundații devastatoare.

Premierul Marcel Ciolacu a mers astăzi la Tulcea și a participat la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, după ce o viitură puternică s-a revărsat în localitatea Horia și mai multe mașini aflate în mers au fost luate de ape, lăsându-i pe oameni blocați. Apele au provocat daune însemnate, iar drumul național DN 22D din județul Tulcea a fost ieri inundat complet, devenind impracticabil. 

Marcel Ciolacu s-a întâlnit și cu primarii din județul Tulcea. Deși apele s-au retras, casele oamenilor sunt în continuare avariate, iar premierul a spus că acestea trebuie reparate. Totodată, Marcel Ciolacu a declarat că sistemul RO-ALERT ar trebui să fie modernizat.

Marcel Ciolacu: Trebuie să regândim la nivel național un sistem de alertă mult mai rapid

"Un lucru este evidend, există modificări climatice de fond, nu de formă, nu numai în România, ci în intreaga lume. Avem un sistem RO-ALERT, un lucru foarte lăudabil, dar viața și evenimentele ne demonstrează că e și insuficient. De aceea avem și fonduri europene la dispoziție să regândim la nivel național un sistem de alertă mult mai rapid deoarece aici este marea problemă, se întâmplă aceste evenimente într-un timp mult mai scurt decât se întâmplau înainte și, categoric, cu o frecvență mult mai mare.

Va trebui ca statul să găsească resursele și sistemul cel mai adaptat. Categoric, aici vorbim de ceva mult mai amplu, prin satelit, dar nu sunt lucruri imposibile pentru că repet, este un fenomen care se regăsește în întreaga lume și mai ales în Europa", a spus Marcel Ciolacu la Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel