Marcel Ciolacu, cu agenda plină la Bruxelles. Se întâlneşte azi cu mai mulţi oficiali europeni

foto: Facebook, Marcel Ciolacu
foto: Facebook, Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu se află vineri la Bruxelles, unde are programate o serie de întâlniri cu oficiali europeni, cu care va discuta, printre altele, despre reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Prim-ministrul va avea întâlniri cu înalți reprezentanți ai Uniunii Europene (UE), inclusiv cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, președintele Consiliului European, Charles Michel, și directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force) din cadrul Comisiei Europene, Celine Gauer, infomează Agerpres.

Premierul a subliniat că România se bucură de stabilitate politică și economică și înregistrează a doua cea mai mare creștere economică dintre statele membre ale Uniunii Europene, sprijinită de investițiile străine directe. În acest context, el a menționat că Guvernul intenționează să mențină această dinamică economică pozitivă și încrederea investitorilor prin implementarea reformelor esențiale. Aceste reforme sunt asumate prin Programul de Guvernare și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), demonstrând determinarea Guvernului României de a le implementa în colaborare cu partenerii europeni, în beneficiul țării și al cetățenilor săi.

Înainte de vizita sa la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu a transmis că vizează continuarea dezvoltării economice și promovarea încrederii investitorilor prin eforturile de reformă. Totodată, el a subliniat importanța sprijinului partenerilor europeni în aceste demersuri.

De asemenea, vineri dimineață, prim-ministrul va efectua o vizită la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, unde se află internate două persoane rănite în urma exploziilor de la Crevedia, pentru a le acorda sprijin și a monitoriza situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel