Marcel Ciolacu, discurs la ambasada Spaniei, pentru Ziua Hispanității: Peste un milion de români au ales Spania drept a doua casă

Marcel Ciolacu a ținut un discurs cu prilejul Zilei Hispanității. 

Premierul Marcel Ciolacu a fost invitat la Ambasada Spaniei din București cu ocazia celebrării Zilei Hispanității (El Día de la Hispanidad). La acest eveniment, șeful executivului a subliniat că legătura culturală latină comună dintre cele două țări a condus la alegerea Spaniei ca a doua casă de către peste 1.000.000 de cetățeni români.

„Prin rolul pe care și l-a clădit de-a lungul istoriei, Spania este recunoscută pentru contribuția sa substanțială la cultură, artă și știința lumii. În același timp, Spania și România împărtășesc nu numai origini lingvistice comune, ci și experiențe istorice similare. Ambele țări au traversat regimuri dictatoriale brutale, iar ulterior au avut un parcurs european care a dus la dezvoltarea lor economică și la confirmarea vocației lor democratice. Totodată, identitatea noastră comună latină a făcut ca peste un milion de cetățeni români să aleagă Spania drept a doua casă” a declarat Marcel Ciolacu.

Spania și România, relație solidă

Ciolacu a subliniat că acțiunile prim-ministrului Sanchez au evidențiat rolul Spaniei ca unul dintre principalii parteneri europeni ai României în eforturile de a adera la zona de liberă circulație. Mai mult, relația dintre Spania și România a fost caracterizată ca una solidă, cu Regatul Spaniei fiind considerat un partener strategic de încredere pentru țara noastră.

Mărturie stau contactele tot mai dese dintre cele două state, la toate nivelurile. Atât în calitate de președinte al Camerei Deputaților, dar și acum în calitate de Prim-ministru, am avut numeroase întâlniri cu lideri și oficiali din Spania și pot afirma cu mândrie faptul că am în premierul Pedro Sanchez, un prieten al meu și al României. Mă bucur că acest nivel excelent al relațiilor politice s-a concretizat și la nivel economic. Schimburile economice bilaterale au ajuns anul trecut la peste 6 miliarde de euro, iar tendința de creștere se menține și pentru acest an” a mai declarat premierul.

Mesajul lui Marcel Ciolacu pentru Excelența Sa, José Antonio Hernández Pérez-Solórzan, ambasadorul Spaniei

„Doresc să-i mulțumesc domnului ambasador pentru sprijinul constant acordat în facilitarea dialogului dintre România și Spania. La mulți ani Spania! La mulți ani prieteniei dintre România și Spania! Vă mulțumesc!” a mai spus premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel