Marcel Ciolacu, discuții cu șeful BNR, despre banii românilor. Ar putea fi introduse noi taxe - Surse Realitatea Plus

foto Gov.ro
foto Gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi cu Mugur Isărescu, șeful BNR.

UPDATE:

Un plan de acţiune comun având ca obiectiv încadrarea, la finele anului, în ţinta de deficit de 4,4% a fost agreat de prim-ministrul Marcel Ciolacu, luni, la Palatul Victoria, în discuţiile purtate cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, au precizat surse guvernamentale, transmite Agerpres.

La această întâlnire au mai fost prezenţi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi miniştrii Marcel Boloş şi Adrian Câciu.

Potrivit aceloraşi surse, în cadrul întrevederii partea guvernamentală a prezentat şi planul de investiţii de 250 de miliarde de lei, asumat pentru doi ani prin programul de guvernare.

Un alt subiect discutat a fost legat de măsurile privitoare la reducerea inflaţiei, la finele anului, la 8%. De asemenea, a fost prezentat şi stadiul privitor la cererea de plată nr. 2 din PNRR, a cărei aprobare de către Comisia Europeană este aşteptată până la finele acestei luni. 

Știrea inițială:

Noul premier al României, Marcel Ciolacu, a primit astăzi primul raport despre finanțele țării de la șeful BNR, Mugur Isărescu. Guvernul ar încerca să facă rost de bani pentru îndeplinirea promisiunilor făcute în programul de guvernare. Surse din Coaliție ar fi declarat pentru Realitatea Plus că ar putea fi introduse noi taxe care să aducă statului mai mulți bani.

Cum ar încerca Guvernul să facă rost de bani

Potrivit sursei citate anterior, Guvernul Ciolacu ar încerca să facă rost de bani la bugetul țării prin introducerea următoarelor măsuri:

- Taxa de solidaritate de 1% din cifra de afaceri.

- Impozitare progresivă.

- Colectarea mai bună a taxelor și impozitelor.

- Supraimpozitarea salariilor care depășesc salariul președintelui.

- Interzicerea cumulului pensie - salariu de la stat.

După întâlnirea cu Mugur Isărescu, la ora 13.30, Marcel Ciolacu se va întâlni cu Alfred Stern, CEO OMV AG, și cu Christina Verchere, CEO OMV Petrom, potrivit programului anunțat de Executiv.

Întâlnire crucială Ciucă-Ciolacu la ora 15:00 - Surse

Tot astăzi, premierul Marcel Ciolacu ar urma să se întâlnească cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la ora 15:00. Premierul și președintele Senatului ar urma să aibă o discuţie privind numirea lui Mircea Abrudean în calitate de secretar general al Guvernului, susțin surse guvernamentale.

Nicolae Ciucă a confirmat, luni dimineață, la finalul şedinţei conducerii liberale cu miniştrii PNL din Guvernul Ciolacu că va exista o discuţie privind numirea lui Abrudean ca secretar general al Executivului.

"Am avut stabilit ca în fiecare luni, la ora 8.00, să ne vedem cu miniştrii PNL pentru a putea să discutăm subiectele de pe agenda Executivului şi în felul acesta va exista o coordonare", a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat ce se întâmplă cu numirea lui Mircea Abrudean în funcţia de secretar general al Guvernului, preşedintele PNL a răspuns: "O să discutăm toate aceste chestiuni", scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel