Marcel Ciolacu după eliminarea MCV: Statul de drept în România este consolidat și puternic

Captură de ecran / Foto: Facebook Ministerul Justiției
Captură de ecran / Foto: Facebook Ministerul Justiției

Premierul Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după eliminarea MCV.

„După decizia politică luată la nivelul european anul trecut s-au finalizat toți pașii procedurali privind eliminarea MCV astfel încât țara noastră este acum oficial în rândul celorlalte state europene. Este o decizie care confirmă că statul de drept în România este consolidat și puternic iar acesta este un argument în plus care susține aderarea noastră la Spațiul Schengen. Știm foarte bine că multe dintre obiecțiile din trecut erau legate tocmai de independența justiției iar ridicarea MCV este o garanție că România a înregistrat progrese semnificative în această direcție.” a precizat Marcel Ciolacu.

Lupta anticorupție nu se oprește aici

„Este foarte important să nu ne relaxăm cu această reușită, este datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că reformele continuă și că progresul realizat până acum este ireversibil.

Este responsabilitatea noastră să ne implicăm în continuare pentru a consolida statul de drept, a combate corupția și a promova transparență în cadrul instituțiilor.

Ca prim-ministru, îmi reafirm angajamentul în sprijinirea tuturor reformelor necesare care să respecte valorile europene și principiile statului de drept.” a mai declarat premierul.

România, partener de încredere

„România este un partener de încredere și vom lucra în strânsă cooperare cu toate instituțiile europene pentru a ne atinge aceste obiective.” încheie Ciolacu.

Declarațiile au fost transmise de Ministerul Justiției pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel