Premierul Marcel Ciolacu a oferit detalii despre afacerea cu covrigi de la Buzău.
Citește și - De unde mănâncă covrigi... „covrigarul” Marcel Ciolacu!
Invitat în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, la România TV, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre legătura sa cu covrigii de Buzău. Președintele PSD a recunoscut că nu știe să facă covrigi, chiar dacă este făcut covrigar în spațiul public, mai ales de adversarii politici.
”Prima oară am fost făcut covrigarul-șef... însă, pe cuvânt de onoare, nu am timp în perioada asta, dar o să treacă și alegerile, primul lucru pe care o să îl fac va fi să mă duc într-o covrigărie și stau acolo 2-3 zile până învăț să fac covrigi. Chiar îmi doresc să știu să fac covrigi”, a spus Marcel Ciolacu.
”Că mulți spun povestea asta cu covrigarul, cu ce se ocupă prăvălia aia a dumneavoastră de la Buzău. Ce face?”, a întrebat Victor Ciutacu.
”Este a soției! Vinde prăjituri, covrigi. Nu am produs niciodată, sunt celebrii covrigi din Buzău”, a zis Marcel Ciolacu.
”Vinde covrigi la șir?”, a chestionat Victor Ciutacu.
”La șir nu, ci în pungulițe. Vă dați seama că nu am mai fost de vreo 3 ani”, a răspuns Marcel Ciolacu.
”Dar, în toată perioada dumneavoastră antreprenorială, nu ați făcut niciun covrig?”, a insistat Victor Ciutacu.
”Nu am făcut covrigi, nu am făcut. Aș vrea și eu să fac. Repet, nu știu ce face soția acolo. Dacă vreți mergem împreună și cumpărăm, facem vânzare că și așa se plânge de vânzare”, a zis Marcel Ciolacu.
”Dar unde e la Buzău?”, a spus Victor Ciutacu.
”În piața centrală”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Covrigii de la Buzău au devenit un simbol al orașului cu același nume. Aceștia sunt un produs culinar tradițional, care au o rețetă distinctă. Totodată, sunt renumiți pentru textura lor unică, dar și pentru gustul lor deosebit. Sunt mai mici, precum și mai crocanți față de covrigii obișnuiți. Covrigii de Buzău sunt preparați după o rețetă veche, care a fost transmisă din generație în generație.
Covrigii de la Buzău o formă rotundă, cu o gaură mică în mijloc. De menționat este că sunt mai mici față de covrigii din alte zone ale țării. Sunt crocanți la exterior, însă puțin mai moi la interior, fapt care le conferă o consistență aparte și o experiență gustativă de neuitat.
Rețeta tradițională are făină, drojdie, sare și apă, însă secretul este în modul de preparare, în tehnica specifică de coacere. Covrigii de Buzău prezintă un gust simplu, însî distinct, ușor sărat, ce este apreciat de oameni de-a lungul anilor.
Covrigii de Buzău sunt un produs de patiserie de zi cu zi, dar au ajuns și un simbol local, fiind asociați de multe ori cu tradițiile și cultura orașului Buzău. Ei au devenit atât de populari încât mulți oameni care trec prin oraș nu ratează prilejul de a cumpăra covrigi, fiind vânduți pe stradă ori în magazine specializate.
Covrigii de Buzău sunt un element cultural și culinar specific, care este recunoscut la nivel României, dar și apreciat pentru simplitatea, autenticitatea sa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News