Marcel Ciolacu spune că a citit ultimele evaluări ale Fondului Monetar Internațional, care vorbește despre necesitatea de austeritate în România.
Președintele PSD precizează că România stă bine doar la creșterea pe hârtie, însă datoria publică se mărește pe zi ce trece.
"ȘI FMI CONFIRMĂ: ECONOMIA ROMÂNIEI E UN PACIENT A CĂRUI OPERAȚIE "A REUȘIT"...ÎNCÂT A AJUNS LA ATI! Am citit cu îngrijorare cele mai recente evaluări ale Fondului Monetar Internațional despre economia României. Se vorbește despre ajustarea fiscală = austeritate! FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm. Acest lucru înseamnă încă o rectificarea bugetară, una negativa, cu tăieri masive!
Până și experții FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale și orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale si sectoarele de activitate cele mai dezavantajate!Doar libertarianul Cîțu nu-i vede însă pe românii sărăciți de explozia prețurilor și înghețarea veniturilor; el e interesat doar ca marile corporații să facă profituri record de pe urma populației! Concluzia doctorului FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datoria publică ce se măreşte amețitor și riscă sa treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un șoc letal, fiind internat de urgenta la ATI.ALO, TREZIREA DOMNULE CÎȚU! SE AUDE PÂNĂ LA PALATUL VICTORIA?!" a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
Reducerea TVA la energie ar fi o soluție permanentă la o problemă temporară, a declarat sâmbătă, la Botoșani, premierul Florin Cîțu, care a precizat că nu poate fi de acord cu astfel de modificări ale sistemului fiscal.
„Am venit cu soluția de a aduce mai aproape implementarea legii consumatorului vulnerabil, în loc de octombrie 2022 să se aplice de la 1 ianuarie 2022. Avem o soluție de a compensa o parte din factură pentru lunile de iarnă de anul acesta pentru consumatorii vulnerabili. Nu vreau să umblăm la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revenim asupra lui și implicațiile sunt total diferite. Dar vom susține în această iarnă consumatorii vulnerabili și o mare parte a populației va trece peste acestă iarnă fără să aibă un impact din creșterea prețurilor... Vom compensa o parte din factură. Multe din aceste companii au avut profituri mai mari decât se așteptau așa că sunt sigur că există resurse pentru a susține”, a declarat premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News