Marcel Ciolacu, informații despre situația românilor din Israel și repatrierea acestora

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații referitoare la situația românilor din Israel și repatrierea acestora, în contextul atacurilor din ultimele zile.

"Aşa vrea să le mulţumesc prietenilor noştri bulgari că au putut să îi ia şi pe ei - şase persoane rămăseseră neacoperite în transportul de aseară. Compania TAROM continuă. Se mai estimează în jur de 780 şi ceva de persoane, până acum anunţate. Prima evidență a noastră era în jur de 790 cu totul şi se vede deja că vorbim de peste 1600", a spus Marcel Ciolacu.

Cât despre preţurile biletelor de avion TAROM, mulţi romani care încercau disperaţi să ajungă în România plângându-se de tarifele uriaşe, premierul a spus: "Nu cunosc tariful, dar cu certitudine, mâine, după alte vizite, voi avea o discuție cu membrii Guvernului şi cu ministrul Transporturilor să vedem unde ne putem încadra, pentru că am înţeles că multe companii la care ei aveau deja bilet de fapt nu urmează să le returneze banii, ci le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect.

Voi sta de vorbă şi cu preşedintele de la Consiliul Concurenţei şi cu ministrul Transporturilor. Nu vorbim de foarte mulţi cetăţeni. Acum, erau şi persoane aflate în pelerinaj... Presupun că vom discuta de la caz la caz, în funcţie de venituri, ca să acoperim aceste sume Important este că multe companii au refuzat să mai facă aceste curse şi mulţumesc TAROM-ului care a dorit să își asume riscuri şi să îi repatrieze pe români. Nu este nevoie de aeronave militare."

Vezi și: "Două bilete la TAROM costau 1.250 de euro". Româncă, blocată în Israel: "A căzut o rachetă la 50 de metri de apartamentul nostru"

Război în Israel. Maximillian Marko Katz arată pericolul de la nordul graniței: "Așteaptă următorii pași pentru a deschide al doilea front"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel