Marcel Ciolacu, întâlnire cu sindicaliştii de la Dacia. "Trebuie stabilitate şi predictibilitate". Ce se întâmplă cu modificările fiscale

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu s-a pronunţat sâmbătă, după întâlnirea cu sindicaliştii de la Dacia, pentru un parteneriat între stat, sindicate şi patronate, care să contribuie la dezvoltarea României.

"M-am întâlnit azi cu sindicatul de la Uzinele Dacia, unul dintre cele mai importante din România, şi am căzut de acord că trebuie să existe un parteneriat între stat, sindicate şi patronate, care să ne ajute pe toţi să ne dezvoltăm! Vom căuta, împreună, soluţii pentru a reduce în mod echitabil costul muncii şi măsuri de sprijin pentru marile companii din această industrie astfel încât acestea să se poată concentra pe noi investiţii, protejând forţa de muncă extrem de calificată de care dispun", a scris Ciolacu pe Facebook.

El şi-a exprimat convingerea că cel mai important sprijin pe care statul îl poate acorda acestui sector în reprezintă finalizarea autostrăzilor şi drumurilor expres, punctând că pentru uzina Dacia autostrada Piteşti-Sibiu, drumul expres Piteşti-Craiova şi autostrada de centură a Bucureştiului sunt vitale.

"Evident, mai trebuie stabilitate şi predictibilitate, iar orice modificare fiscală trebuie făcută doar după un consens cu sindicatele şi patronatele. Faptul că nu vom creşte taxele în 2025 reprezintă o garanţie că mergem, împreună, pe calea sigură pentru dezvoltarea României", a mai transmis Marcel Ciolacu, conform Agerpres. 

Impactul bugetar al reformei fiscale propuse de Ciolacu. Cât ne va costa din PIB

Cu un impact bugetar de cel puțin 1,1% din PIB pentru anul 2025, net de majorarea plafonului neimpozabil pentru pensii, această reformă reprezintă un element crucial în reducerea deficitului bugetar și alinierea la cerințele Uniunii Europene.

Planul fiscal vizează creșterea ponderii veniturilor fiscale în PIB, cu un impact bugetar estimat la minimum 1,1% pentru 2025, și continuarea îmbunătățirii colectării veniturilor bugetare începând cu 2026, ceea ce va aduce un plus de 0,5% din PIB anual. Aceste măsuri sunt esențiale pentru creșterea fondurilor colectate și pentru alinirea la valorile similare înregistrate în alte state europene.

Reforma se concentrează și pe stimularea unei creșteri economice durabile și pe atragerea de investiții. Documentul precizează: „Asigurarea unui sistem fiscal care contribuie la stimularea creşterii economice sustenabile a României, atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă şi o dezvoltare economică sustenabilă pe termen lung” este unul dintre pilonii esențiali ai acestei reforme. De asemenea, măsurile propuse se aliniază jaloanelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), inclusiv pentru simplificarea și debirocratizarea sistemului fiscal, asigurând un cadru fiscal transparent și predictibil pentru contribuabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel