Marcel Ciolacu, la Autostrada Ploiești - Buzău (A7), foarte mulțumit de Sorin Grindeanu: În sfârșit, Moldova va avea o autostradă

Captură de ecran / Foto: Facebook Guvernul României
Captură de ecran / Foto: Facebook Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații cu privire la procesul de construire a autostrăzii Ploiești- Buzău (A7).

Declarațiile premierului privind aspectul financiar:

„Din punctul meu de vedere, prioritatea numărul unu este exercițiul financiar trecut. Vreau să vă anunț că am depășit o absorbție de peste 93% în acest moment, mai avem doar octombrie, noiembrie și decembrie, să ne încadrăm cu plățile. Am avut și ieri seară cu domnul ministru de la MIPE, o discuție aplicată și pe fiecare proiect.

Normal că domnul Grindeanu astăzi, pe drum, mi-a zis că el mai poate încă 500 de milioane de euro, dacă este loc să mai aducă facturi pe POIM, ceea ce e un lucru bun.

Mi-aș dori pentru prima oară în istoria României să ajungem la o absorbție de 98,99 poate 100%, ținând cont de supracontractare, dar repet iarăși, trebuie o coordonare interministerială pentru că după această prioritate, pe care v-am spus-o, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare, care se și multiplică cel mai mult în economie și cred că este cazul ca Moldova să aibă o autostradă, este cazul să mergem în tot sudul României până la Constanța și este cazul ca și capitala României să aibă în sfârșit o centură” a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Este mulțumit Marcel Ciolacu?

„E un singur tronson, dar cred că aici domnul Grindeanu o să detalieze, este un pic întârziat, în rest cu adevărat toate companiile sunt mobilizate și nu cred că datorită prezenței noastre. Se vede că s-a impus un alt ritm. Sunt bani, sunt și bani europeni, sunt și bani de la bugetul statului. Vedeți că rămân sume necheltuite și din exercițiul financiar trecut, ne aflăm în plin exercițiu financiar și aici avem multe încă de pus la punct.

Da, sunt foarte mulțumit de ritmul pe care Ministerul Transporturilor, ministrul Sorin Grindeanu în acest moment îl impune, mai ales la infrastructura mare și sunt foarte mulțumit că sunt împreună cu Sorin și vedem în sfârșit că Moldova va avea o autostradă.” a mai precizat Ciolacu, conform declarațiilor de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel