Marcel Ciolacu, lista măsurilor fiscal-bugetare asumate de PSD. Anunțurile momentului din PSD

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu anunță măsurile fiscal-bugetare pe care și le asumă, ca premier. Președintele PSD face declarațiile după ședința de partid.

Iată principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

- Nu va crește TVA-ul mai mult de 9%

- Atât eu cât și colegii considerăm că e nevoie de o nouă lege a pensiilor și a devenit o prioritate legislativă pentru Partidul Social Democrat și pentru Ministerul Muncii din acest moment. Mi-aș dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare din 1 ianuarie.

- Și cei de la Comisie, și noi știm că sunt foarte multe inechități în legea pensiilor. În continuare avem pensii de 1500 lei și 30-40.000 lei. Trebuie să intervenim. Avem această obligație ca stat.

- Categoric că am vorbit cu colegii și despre pachetul care o să fie cuprins într-o singură lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României, cu combaterea evaziunii, cu reformele din administrația locală și cu măsurile pentru a ne încadra cu un deficit mai mic decât anul trecut și o perspectivă de a închide anul cu un deficit de 3%.

- După ce o să trecem prin asumare cadrul general de reorganizare a administrațiilor locale și centrale, fiecare ministru va veni în ședințele de Guvern cu o propunere de ordonanță de reorganizare a ministerelor. Doar așa putem duce o reformă până la capăt și acest lucru se va întâmpla din luna octombrie. Nu va exista amânare!

- Vor exista măsuri pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor. Vor fi măsuri drastice: cel puțin 10 ani fără carnet sau chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii.

- Avem o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc și anume ca celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel