Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis, cine e poliţistul bun şi cine e poliţistul rău. Chirieac analizează declaraţia premierului

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac spune că nu există "un polițist bun și unul rău" atunci când vorbim despre Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis.

După ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va solicita instituțiilor de top ale Uniunii Europene să se alăture demersului de atacare a Austriei la Curtea Europeană de Justiție, președintele Klaus Iohannis a spus că "ar trebui analizată foarte bine" această acțiune. Rugat să comenteze afirmațiile lui Iohannis, premierul a răspuns cu o interogație. "Ați văzut vreodată vreun film numai cu polițiști buni?".

"Ați văzut vreodată vreun film numai cu polițiști buni? Sau numai cu polițiști răi? Întotdeauna, când există o discuție, există și un polițist bun și un polițist corupt. E și alb, e și negru", a spus Marcel Ciolacu.

"Eu încerc să vă spun că am un dialog cu președintele României, mai ales unde prerogativele constituționale, în ceea ce privește politica externă și politica de apărare (n.r. sunt în favoarea sa). Președintele României este comandantul suprem al armatei. Este obligatoriu, indiferent dacă ne iubim sau nu, să avem un dialog instituțional. Și am dialog. Este normal pentru funcționarea statului român", a mai spus premierul.

Bogdan Chirieac: Nu văd care este polițistul rău și care e polițistul bun

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat aceste declarații într-o intervenție la Antena 3 CNN.

"Spune Marcel Ciolacu despre Klaus Iohannis în felul următor: Întotdeauna există un polițist bun și unul rău. care dintre cei doi ar putea să fie polițistul bun și polițistul rău? "Trebuie să colaborăm chiar dacă nu ne iubim", spune Marcel Ciolacu", l-a întrebat Berta Popescu pe Bogdan Chirieac.

"Păi deocamdată e un polițist rău - Marcel Ciolacu - și un polițist care e în vacanță - domnul Klaus Iohannis. Pe domnul Klaus Iohannis îl știm cu geaca roșie luptând împotriva unui Guvern democratic ales la vremea respectivă, era guvern social-democrat cu politică liberală la vremea respectivă. Acum, când aceste taxe noi riscă să arunce în aer tot mediul politic și economic în România, domnul președinte Klaus Iohannis este ba la New York, ba în altă parte, nu are niciun fel de reacție, deci nu văd care este polițistul rău și care e polițistul bun.

În continuare am această idee că există celule haștag care nu înseamnă neapărat USR-ul, care pur și simplu îl dezinformează pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, care nu a  tăiat facturi în viața domniei sale, nu a plătit salarii și cu aceste informații pe care le primește domnul Marcel Boloș, le asimilează, le pune pe masa Guvernului și Guvernul ia decizii care vor avea consecințe grave pe termen scurt, mediu și lung în România, dar nici nu vor putea să fie implementate multă vreme, să vedeți că vor începe să fie corectate. Mediul de business este profund nemulțumit, e vorba de capitalul românesc, e vorba de capitalul străin. Ce pare așa din gură foarte simplu... păi industrii întregi sunt puse pe butuci cu acel 1%", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;
Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel